Innovera - Inställningar

Följ

Aktiviteten Innovera används för att samla in idéer eller stora mängder data från en eller flera Tänkare. Varje idé består av ett textfält samt ett eller flera inställningsreglage för att definera idéns egenskaper.

Inställningsmöjligheter för innovera

Antal idéer

Antal egenskaper

Flödesexempel

Flödesexempel - Innovera

Antal idéer (inställning)

Ange hur många idéer varje Tänkare kan lägga i Innovera Aktiviteten. Den liggande åttan anger att ett oändligt antal idéer kan läggas.

Antal egenskaper (inställning)

Det går att ge en idé 1-3 olika egenskaper. Egenskaperna är till för att placera in idén efter värden som är viktiga för företaget eller för Skaparen som har skapat Innovera Aktiviteten.

Ange egenskaperna som kan appliceras på varje idé genom att skriva in dess egenskaper under rubrikerna för X-axel, Y-axel och Storlek. Varje idé som adderas till Aktiviteten kommer att visualiseras i en matris under Aktivitetens Dashboard eller Åskådarvy. Välj vilka färger matrisen ska ha under rubriken Matrisfärger.

Flödesexempel - Innovera

Följande inställningar gäller för aktuellt flödesexempel där inga Tänkare har blivit inbjuda genom biljetter utan istället har en Direktlänk aktiverats för Aktiviteten så att vem som helst med direktlänken kan vara med i Aktiviteten.

Antal egenskaper = 3st

Antal Idéer = Oändligt

1. Klicka på direktlänk

Vid klick på direktlänken till Aktiviteten skickar Tänkaren direkt in till Innovera Aktiviteten. En idé kan adderas till Aktiviteten.

2. Addera idé

Skriv in din idé samt addera en bild till förslaget om tillämpligt. Dra i egenskapsreglagen för att ge ditt förslag rätt storlek på dess egenskaper. Klicka på "Add" för att lägga till förslaget.

3. Tre förslag är adderade

Tre förslag med dess egenskaper har adderats till Innovera Aktiviteten.

4. Innovera - Dashboard

Varje förslag som kommer in till Aktiviteten kan visualiseras och ses under Aktivitetens Dashboard. Bilden nedan visar alla tre förslag som har kommit in under Innovera Aktiviteten. Så fort ett nytt förslag kommer in uppdateras dashboarden i realtid. Inställningar och nedladdning av Aktivitetens rapport hittas i övre högra hörnet om Dashboarden visas för en Skapare.

5. Visualisera en idé

Visualisera idéerna som kommit in till Aktiviteten genom att klicka på plus-tecknet framför varje idé. Idéerna dyker upp i matrisen ovanför förslagerna.

6. Gruppera idéer och ändra en idé

Klicka på kedjesymbolen för att gruppera idéer med varandra. Liknande idéer kan vid stora idémängder grupperas ihop för att få en bättre överblick.

En idés egenskaper kan förändras i efterhand genom att klicka på kugghjulet. Reglagen låses då upp och egenskaperna kan förändras. För att filtrera idéerna efter dess olika egenskaper kan filterfunktionen för varje egenskap aktiveras genom att klicka på pilarna som ligger överst i varje egenskapskolumn.

7. Skapa en Rösta Aktivitet från Innovera

Klicka på ett idénamn för att få fram alternativet att skapa en Rösta Aktivitet.

inställningarna för rösta Aktiviteten visas och kan startas efter genomförande.